Haptotherapie 

Heb je wel eens het gevoel dat je niet lekker in je vel zit? Dat je hoofd vol zit en je lichaam niet meer weet hoe het moet ontspannen? Je bent niet de enige. In Nederland kampen meer dan een miljoen mensen met burn-out verschijnselen en net zoveel mensen slikken antidepressiva. Een heel duidelijk teken van disbalans. Als GZ-haptotherapeute kan ik je gelukkig helpen om deze balans te herstellen en je bewust te laten worden van je lichaam en je gevoelens. Haptotherapie is een ervaringsgerichte therapie, waarbij we samen werken aan het herstellen van de balans tussen voelen, denken en handelen.Wanneer haptotherapie?

Haptotherapie Sonja Baetsen Weert

Heb je last van stress, burn-out, angst of depressie? Dan kan haptotherapie je helpen om meer rust te vinden in je hoofd en in je lijf. Maar ook bij relatieproblemen, verlies, rouw of de gevolgen van een fysieke aandoening (bijvoorbeeld kanker of chronische pijn), ondersteunt haptotherapie. Daarnaast werkt het ook preventief bij het voorkomen van overbelasting en het leren omgaan met grenzen.


Haptotherapie versus haptonomie

Haptonomie betekent 'aanraken'. Het is de leer van de tastzin. Het in de praktijk brengen van deze leer is haptotherapie. Deze therapie kan je helpen bij het oplossen van klachten en problemen, zowel op fysiek als op mentaal gebied. Hierbij kijken we niet alleen naar de lichamelijke en emotionele klachten zelf, maar ook naar de oorzaak ervan.


Meer informatie?

Ben je benieuwd of haptotherapie iets voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op om een afspraak te maken, dan kijken we samen hoe we jouw welzijn kunnen verbeteren. Ik sta voor je klaar!

 

Plan een afspraak >