Enneagram coaching 

Ben je op zoek naar manieren om jezelf beter te begrijpen en te ontwikkelen als persoon? Kies dan voor Enneagram coaching.
Het Enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat negen verschillende persoonlijkheidstypes beschrijft en de diepgewortelde, onbewuste drijfveren die ons gedrag en onze gedachten bepalen. Door middel van Enneagram coaching kun je inzicht krijgen in jouw eigen persoonlijkheidstype en de bijbehorende drijfveren.


De 9 persoonlijkheidstypen

Om je alvast een eerste indruk te geven van hoe het Enneagram werkt, vind je hieronder een korte omschrijving van de negen persoonlijkheidstypen binnen het Enneagram:


Enneagram coaching - Sonja Baetsen Weert

1. De Perfectionist - streeft naar perfectie en heeft vaak hoge verwachtingen van zichzelf en anderen.
2. De Gever of Helper - zet zich graag in voor anderen en heeft soms moeite met het stellen van grenzen.
3. De Succesvolle Werker of Presteerder - wilt graag succesvol zijn en wordt gedreven door prestaties en erkenning.
4. De Verdieper of Individualist - hecht veel waarde aan emoties en authenticiteit en heeft soms moeite met het vinden van zijn of haar plek in de wereld.
5. De Waarnemer - is graag op zichzelf en heeft een sterke behoefte aan kennis en begrip.
6. De Loyalist - hecht veel waarde aan veiligheid en betrouwbaarheid en kan soms angstig zijn.
7. De Levensgenieter - is enthousiast en levenslustig en heeft soms moeite met het maken van keuzes.
8. De Baas - is sterk en assertief en wil graag de controle hebben over situaties.
9. De Bemiddelaar - hecht veel waarde aan harmonie en heeft soms moeite met het uiten van eigen behoeftes en meningen.


Waarom Enneagram coaching?

Het Enneagram biedt handvatten om jezelf en anderen beter te leren kennen en te begrijpen waarom je op een bepaalde manier handelt of denkt. Ieder persoonlijkheidstype heeft zijn eigen sterke kanten en valkuilen. Door inzicht te krijgen in jouw persoonlijkheidstype, kun je werken aan het versterken van je sterke kanten en het verminderen van valkuilen, waardoor je groeit als persoon.


Wanneer Enneagram coaching?

Enneagram coaching is interessant voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en zich verder wilt ontwikkelen. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van relaties, het vinden van een passende carrière, het omgaan met stress en het vergroten van zelfvertrouwen. Ook als je al veel over jezelf weet, kan Enneagram coaching nog nieuwe inzichten en handvaten bieden.


Meer informatie?

Als Enneagram coach help ik jou graag bij het ontdekken van jouw persoonlijkheidstype en het beter leren kennen van jezelf! Samen gaan we op zoek naar manieren om het beste uit jezelf te halen. Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten over Enneagram coaching of als je direct aan de slag wilt gaan. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!


Plan een afspraak >